Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kicsi vagyok, mégse félek

4.500 Ft
Menny.:db
Cikkszám: PAR_A-031271

365 óratervek sorozat a Katetéka.hu honlapon megjelent óraterveket tartalmazza, átdolgozva és bővítve. A kötet a teremtéstől a templom újjáépítéséig 47 leckében veszi sorra az Ószövetség történeteit, az 4-7 éves korosztály részére.


A foglalkozások visszatérő elemei:  • Motiváció: bevezető, ráhangoló feladatok – játékosan, a gyerekek figyelmét felkeltve.


  • Történetmondás: indító, irányadó szempontok – a 365 bibliai történet alapján.


  • Elmélyítés – alkalmazás – munkáltatás: játék, kreativitás, beszélgetés, felfedező tanulás, sokféle tevékenység – a gyerekeket bevonja a történetbe, közvetíti az üzenetet.


  • Ének: énekajánlások – a történethez alkalmazott énekszövegek.


  • Plusz egy ötlet: játékok, érdekes, izgalmas, alkotó jellegű feladatok – bővítik a lehetőségeket.
A sorozat „rendhagyó”, mert nem a hittanév, óvodai év kezdetét tekinti kiindulópontnak, hanem a valódi évkezdetet. Alternatívát kínál a gyülekezeti hitoktatás számára, a vasárnapi (vagy egyéb napon tartott) gyermekfoglalkozásokhoz, ahol a hittanórai témákat más szempont szerint, más feldolgozásban is elővehetjük. Az, hogy hétről hétre ugyanaz a történet kerül elő mindhárom korosztály számára, lehetővé teszi a vasárnapi alkalmak differenciáló, akár külön csoportokban való szervezését is. S nem utolsósorban egy-egy témasora alkalmas lehet tábori feldolgozásra is.


Oldalszám: 107


Kivitelezés: fém gyűrűs kötés


Méret: 29,8 x 21,5 x 0,5 cm