Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mag, mag, búzamag

4.500 Ft
Menny.:db
Cikkszám: PAR_A-031274

365 óratervek sorozat a Katetéka.hu honlapon megjelent óraterveket tartalmazza, átdolgozva és bővítve.A kötet Jézus születésétől Pál missziói útjáig 57 leckében veszi sorra az Újszövetség történeteit és Jézus tanításait, a 4-­7 éves korosztály részére.


A foglalkozások visszatérő elemei:
  • Motiváció: bevezető, ráhangoló feladatok – játékosan, a gyerekek figyelmét felkeltve.


  • Történetmondás: indító, irányadó szempontok – a 365 bibliai történet alapján.


  • Elmélyítés – alkalmazás – munkáltatás: játék, kreativitás, beszélgetés, felfedező tanulás, sokféle tevékenység – a gyerekeket bevonja a történetbe, közvetíti az üzenetet.


  • Ének: énekajánlások – a történethez alkalmazott énekszövegek.


  • Plusz egy ötlet: játékok, érdekes, izgalmas, alkotó jellegű feladatok – bővítik a lehetőségeket.A sorozat „rendhagyó”, mert nem a hittanév, óvodai év kezdetét tekinti kiindulópontnak, hanem a valódi évkezdetet. Alternatívát kínál a gyülekezeti hitoktatás számára, a vasárnapi (vagy egyéb napon tartott) gyermekfoglalkozásokhoz, ahol a hittanórai témákat más szempont szerint, más feldolgozásban is elővehetjük. Az, hogy hétről hétre ugyanaz a történet kerül elő mindhárom korosztály számára, lehetővé teszi a vasárnapi alkalmak differenciáló, akár külön csoportokban való szervezését is. S nem utolsósorban egy-­egy témasora alkalmas lehet tábori feldolgozásra is.